محل تبلیغات شما

عزیزاله فرهی فرزند یوسف در سال 1297 هجری شمسی در روستای صحرارود فسا متولد گردید
تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبیرستان های شاپور و نظام  به پایان رسانید ودر سال 1316 وارد دانشکده افسری در تهران شد وی در سال 13 هجری شمسی به کسب درجه ستوان دومی در رسته توپخانه  نایل آمد.
در سال ۱۳۱۱ در ایران مدرسه دوساله  خلبانی تأسیس گردید و بیست دانشجو پذیرفت. مدرسه خلبانی تا سال ۱۳۲۰ توانست سیصد خلبان تحویل نیروی هوایی بدهد. مدرسه دیده بانی هوایی که دوره آن یک سال بود و آموزشگاه فنی و کارخانه هواپیماسازی شهباز در سال ۱۳۱۲ تشکیل شد.
شوق به پرواز در آسمان بی کران و علاقه به انجام کارهای جدید سبب شد  تا عزیزاله فرهی در سال 1319 شمسی برای گدراندن  دوره های  آموزش خلبانی در آموزشگاه خلیانی به نیروی هوایی منتقل شد و جزو گروه سوم هنگ اکتشافی مرکز در سال 1320 به درجه ستوان یکی خلبان دست یافت.
دو سال بعد (1321شمسی ) افسر دیده بان گروه دوم  گردان 1 هنگ 1 اکتشافی گردید و در سال 1325 به فرماندهی دسته گروه چهارم گردان دوم هنگ 1 اکتشافی منصوب شد.
 سال1325 خورشیدی سالی است که در بین سالخوردگان عوام فسایی به سال علی کُله ای مشهور است در مورد این سال باید گفت :
قوام نخست وزیر ایران با هدف راضی نمودن روس ها به تخلیه آدربایجان  درصد برآمد تا اوضاع مناطق جنوبی ایران را نابسامان و در حال تجریه نشان دهد  واینگونه وانمود کند در صورت عدم تخلیه آدربایجان سایر مناطق نیر علم استقلال بر می افرازند  و این کار سبب تقویت انگلستان و آمریکا در منطقه خواهد شد، امری که مورد تایید و خواست روسیه نبود. بنابراین پنهانی به قشقایی ها پیام داد تا با تحرکات نظامی و تهدبد کردن به اشغال شهرها  در اجرای این ت وی را یاری دهند.
از دیگر سو  وجود ناامنی ناشی از خراب های جنگ جهانگیر دوم و رقابت های ایلات خمسه وقشقایی  در فارس سبب شد تا برخی از حکام شهرهای فارس در صدد برآیند  با هدف حمایت از  قوامی ها و قشقایی ها به تجهیز نیرو بپردازند. فسا نیز از این غائله  برکنار نبود و میرزا حسین خان سلیمانپور حاکم فسا به جمع آوری تفنگچی از عشایر و روستاییان فسا پرداخت . بیکاری و قحطی سبب شد تا افراد زیادی با هدف کسب درآمد به انها بپیوندند و از سمکت ششده قره بلاغ به سمت نوبندگان و هارم حرکت کنند . اما با  وقوع تغییرات ی  مورد نظر قوام  وتوافق با روس ها در تخلیه آدربایجان در ولایت فارس نیز نیاز به نمایش دادن به  آشوب و نامنی  به اتمام رسیده تلقی و همه خوانین حاکم تفنگچی ها را مرخص نمودند در شهرستان فسا برخی از تفنگچی ها که مدتی بی دغذغه غدا و آب ومواجب آنها تامین بود  به سرپرستی علی کله وقیصر عرب از فرمان شانه خالی کردند و با هدف  کسب مال و ثروت در باغ قلعه وکیل که نزدیکشهر  فسا بود، رفته و  سنگر گرفتند و از بزرگان شهر طلب خراج کردند.
مقاومت سایر صاحب منصبان فسایی و بویژه مردمی که از ناملایمات به ستوه آمده بودند سبب شدتا حمله تفنگچی های وابسته به علی کله  به تاخیر افتد. در همین اوان ، باغ قلعه توسط هواپیمایی که بوسیله ی  عزیزاله خان فرهی صحرارودی  هدایت می شد بمباران گردید . معاون علی کله  که قیصر نام داشت کشته شد و علی کله و سایر مهاجمان فرار کردند. که بعدها دستگیر و در علی کله در شیراز به دار اویخته شد.
به پاس رشادت سروان فرهی در این عملیات هوایی ایشان به دریافت نشان درجه سوم سپه مفتخر گردید.
عزیزاله خان فرهی اقسری فوق العاده جدی و در انجام وظیفه همواه عشق وخلاصی از خود نشان می داد. خلبان شادروان سروان عزیزاله فرهی در روز جمعه بیست سوم مرداد سال 1326  در جریان تمرین و مانور در کرج هواپیمایش سقوط نمود ودر عداد شهدای راه ,ظیفه در آمد.
 

 

 

طراز یا جامه نگارهای فسایی

خُنب آتشکده - قنب آتشکده فسا

خلبان شادروان سروان عزیزاله فرهی

سال ,ها ,فرهی ,علی ,عزیزاله ,های ,در سال ,با هدف ,عزیزاله فرهی ,و در ,سبب شد ,شادروان سروان عزیزاله ,خلبان شادروان سروان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

همه چیز در کرج